Epilaties

Veelgestelde vragen:

Waarom harsen?

Scheren en ontharingscrèmes houden de wortel intact, waardoor je haar met stoppels terugkomt. Harsen is een tijdelijke ontharingsmethode die het haar met de wortel verwijdert. De haren komen telkens zachter en steeds minder terug, bovendien verdwijnen de dode huidcellen wat je huid zacht en glad maakt.

Komen de haren donkerder terug door het harsen?

Haarkleur is al van bij de geboorte bepaald. Sommige haren zijn op den duur verlicht door de zon, daarom lijkt het dat ze(vooral de eerste keer) donkerder terugkomen. Naarmate je meer harst worden de haren vanzelf lichter en komen ze in mindere mate terug.

Hoelang blijven de haren weg?

De geharste haren blijven zo’n 3 tot 5 weken weg. Maar dat wil niet zeggen dat je pas na 3 tot 5 weken de eerste haren zult zien. Haren groeien niet allemaal tegelijk.

Op het moment dat je harst, zal een deel van de haren in rustfase zitten, deze haren zijn ook niet zichtbaar op de huid. Een ander deel zit in de groeifase, maar nog te kort en niet te zien. Wanneer je een week nadat je hebt geharst weer enige haren ziet, zijn dat dus niet de haren die geharst zijn, maar haren die vorige week nog niet te zien waren en nu net boven het huidoppervlak uit zijn gegroeid.

Enkel als u blijft harsen vermindert de haargroei doordat de wortel waaruit het haar groeit afgezwakt wordt.
In de zomer groeien haren over het algemeen iets sneller dan in de winter.

Voor het harsen:

1. haar laten groeien

Indien je de haren scheerde laat je ze best 10 à 14 dagen groeien. Als je ze laat harsen is dit voor het gelaat 3 weken, armen en oksels 4 weken en benen 5 weken.

Een lengte van 4 à 5 mm is ideaal om het beste resultaat te behalen, als de haren te kort zijn kunnen ze niet geharst worden en als ze te lang zijn is het pijnlijker.

2. voorbereiding

Het is aan te raden uw huid ongeveer 3 dagen voor de behandeling lichtjes te scrubben, hierdoor worden de dode huidcellen verwijderd en gaan de haartjes losser zitten.

Als je een droge huid hebt is de huid veel gevoeliger voor roodheid,  wrijf daarom best de dagen tot aan de afspraak je heel goed in met een vochtinbrengende crème. Maar doe dit zeker niet op de dag van de afspraak, want dan hechten de haren niet aan de hars.

3. eerste maal

Schoonheidssalon Leen is niet bezig met de vorm of omvang van jouw lichaam en hier hoef je dan ook niet ongerust over te zijn. Wij streven er naar om het jou zo comfortabel mogelijk te maken en we begrijpen dat je zenuwachtig kan zijn. Hier gaan wij zorgvuldig mee om.

4. pijn

Iedere pijngrens is natuurlijk anders, maar door de juiste techniek toe te passen wordt de pijn tot een minimum herleidt. Als u normaal altijd scheert kan de behandeling gevoeliger zijn. Door telkens uw haren te laten harsen en niet meer te scheren tussendoor wordt de behandeling steeds minder gevoelig doordat de haren minder dik en in mindere mate teruggroeien.

Na het harsen:

 • vermijd warmte, vocht en wrijving de eerste 24 uur
 • neem geen heet bad of hete douche
 • ga niet in de zon of onder de zonnebank liggen
 • ga niet naar de sauna
 • blijf uit het zwembad én uit zee
 • draag geen strakke of niet-ademende kleding
 • gebruik geen geparfumeerde producten op de huid
 • raak de gewaxte huid niet aan met nagels of vingers als die niet proper zijn; lege follikels (haarzakjes) zijn gemakkelijk toegankelijk voor bacteriën
 • gebruik geen bruinende crèmes of crèmes met vettige oliën
 • gebruik geen producten die Alpha Hydroxy Zuren (AHA) bevatten. Die kunnen gevoeligheid en irritatie veroorzaken

en daarna..

 • vanaf 3 dagen na de behandeling de huid 2 à 3 keer per week scrubben om de huid zacht en glad te houden en ingroeiende haren te voorkomen.
 • maak geen afspraak vlak voor of tijdens je menstruatie als je dan extra gevoelig bent
 • scheer je haar nooit tussen je waxafspraken door, dit verstoort de ontharingscyclus!

 

Belangrijk om weten!

– hars niet als je medicijnen neemt die de gevoeligheid van de huid beïnvloeden zoals retine A, Accurate, tetracycline of glucolic acid. Breng ons op de hoogte als je diabetes, een huidallergie hebt of als je chemotherapie hebt ondergaan. Laat het ons ook weten als je een ziekte hebt waardoor je immuunsysteem wordt aangetast

– bij je eerste waxbehandeling is het normaal dat er een lichte roodheid van de huid ontstaat. Deze kleur hoort binnen 24 uur te verdwijnen.
Mocht je toch nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Eerste maal? Kom gerust langs voor een gratis test op een kleine zone op de huid.

Wenkbrauwen € 15
Bovenlip, kin of wangen € 9
Gelaat volledig € 35
Oksels € 15
Onderarmen of bovenarmen € 15
Armen volledig € 27
Onderbenen of bovenbenen € 25
Benen volledig € 41